Jak przygotować japoński omlet tamagoyaki

Poradnik dodany przez: BestRecipes 10 Jan, 2015 - Ser i nabiał
18540 3

Czas na nowy pomysł na śniadanie a dokładniej śniadanie w zagranicznym stylu, czyli śniadanie z importu :) Dziś wyjątkowy, prosty i oryginalny japoński przepis na jajka a dokładniej na omlet po japońsku. Jest to omlet tamagoyaki (lub tamago), który można dodać np. do sushi lub można jeść go z innymi dodatkami takimi jak sos sojowy do maczania i starta rzodkiewka daikon.

Japoński omlet ma wyjątkowy i taki lekko słodki smak. Do tego dania dodajemy sos sojowy, mirin i bulion dashi.  Każdy z was kto lubi jajka na śniadanie a na pewno powinien sprawdzić taką wersję podania i przygotowania jajek. Tym bardziej, że śniadaniowych pomysłów za dużo nie ma i każda nowość jest na wagę złota :)

Omlet i przepis jest dokładnie podany w poradniku a że to prosty przepis, to od razu możesz do niego przystąpić. Japoński omlet tamagoyaki to dobry przepis na jajka i świetny dodatek do sushi. Sprawdźcie sami jak to wygląda i jak smakuje.

Zobacz też stronę z przepisami wszelkiej maści: http://allrecipes.pl/

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka mirin
  • 1/2 łyżeczki sosu sojowego
  • 1 łyżka cukru
  • 4 łyżki bulionu dashi
  • 1/2 łyżki oleju roślinnego

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak przygotować japoński omlet tamagoyaki przypisano następujące tagi:

ser i nabiał japoński omlet pomysł na śniadanie omlet przepis przepis na jajka omlet po japońsku

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przygotować japoński omlet tamagoyaki skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...