W tym poradniku typowy przepis na potrawy świąteczne i karp z wigilijnego stołu w roli głównej. Postaramy się Wam pokazać jak najlepiej przyrządzić karpia. Karp jest na pewno wyjątkową rybą i potrzebuje odpowiedniego przygotowania żeby wydobyć z niego jak najlepszy smak. Oczywiście są osoby, które za karpiem nie przepadają i przepadać nie będą, ale tak przygotowanego karpia na pewno warto spróbować.
Pamiętajcie by karpia zacząć smażyć skórą do dołu, inaczej ryba nie wyjdzie Wam tak dobrze jak powinna. Do tego z pewnością przyda się Wam cytrynka, która wydobędzie smak z ryby. Karpia smażymy ok 2 minut z każdej strony w zależności od wielkości ognia jaki ustawiliśmy.
Mamy nadzieję, że nasz przepis na karpia Wam się spodobał i rybka będzie Wam smakować naprawdę dobrze. Jeśli chcecie napiszcie jak Wam smakował i napiszcie w jaki sposób wy przygotowujecie karpia na święta w swoich rodzinnych domach. Do usłyszenia i do zobaczenia w kolejnych odcinkach z równie smacznymi przepisami. Trzymajcie się!