Jak przygotować klasyczny włoski makaron Tagliatelle

Poradnik dodany przez: Paula86 14 Jul, 2009 - Ryż i makarony
52544 4.22

Przygotowanie: mąkę przesiewamy na stolnicę, na środek wbijamy jajka, solimy. Mieszamy składniki widelcem, następnie energicznie wyrabiamy ciasto dłońmi. Dodajemy odrobinę letniej wody w celu uzyskania prawidłowej konsystencji. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1/2h. Po upływie wymaganego czasu rozwałkowujemy ciasto, zwijamy w rulonik i kroimy.

Składniki:

  • Proporcje: 1 jajko na każde 100 gramów mąki.
  • Porcja dla jednej osoby: 70 gram mąki.
  • Porcja na posiłek jednodaniowy: 100 gram mąki.

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak przygotować klasyczny włoski makaron Tagliatelle przypisano następujące tagi:

kuchnia jajka gotowanie makaron mąka ryż włochy italia makarony

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przygotować klasyczny włoski makaron Tagliatelle skomentowało 5 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...