Jak przygotować kurczaka po tajlandzku

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Drób
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 20.08.2017 / 12:48
  • Odsłony: 1 104
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

Darko73

Do poradnika jak przygotować kurczaka po tajlandzku przypisano następujące tagi:

Dla Moich Boskich Fanów Super Kurczak Towary oczywiście od https://przepisychinskie.pl/

http://dzikichili.blogspot.com/ https://www.facebook.com/Dziki-Chili-523529904327749/ 

Szukasz jakiegoś dobrego pomysłu na obiad? Znudziły Ci się stare przepisy? W tym artykule pokażemy Ci jak przyrządzić soczystego i bardzo dobrego kurczaka po tajlandzku. Zaczynajmy!
Głównym składnikiem naszej potrawy będzie przyprawa "Spicy Chicken-in-Rice Seasoning Mix''.
Na samym początku zamarynujemy nasze udka z kurczaka. Do tego celu będzie nam potrzebny ole i co najmniej jedna saszetka powyższej przyprawy. Naszego kurczaka mieszamy dokładnie z powyższymi składnikami i wstawiamy do piekarnika na 160 stopni ( grzanie góra i dół) na około godzinę. Gdy nasz kurczak nie będzie dostatecznie wypieczony to pozostawiamy go w piekarniku na dodatkowe 20 do 30 minut (temperatura: 200 stopni).
Podczas gdy nasz kurczak znajduje się w piekarniku, my możemy zając się przyrządzeniem sosu słodko-kwaśnego. Nasz sos będzie składał się z soi grzybowej, octu ryżowego, soku z cytryny, cukru, sezamu oraz zielone liście pak choi. Całość mieszamy razem w miseczce. Nasz sos jest gotowy.
Teraz wyciągamy patelnie i wlewamy na nią olej wokowy. Na patelnie następnie wrzucamy cebule, pieczarki, czosnek i smażymy je na patelni. Później dodajemy pora i białą część pak choi. Następnie dodajemy marchewkę, cukinie i trzy rodzaje słodkiej papryki które kroimy w cienkie paski. Gotujemy także żółty ryż.
Nasz kurczak jest już gotowy do spożycia i pięknie pachnie oraz wygląda. Wystarczy go teraz tylko podać razem z naszymi warzywami oraz żółtym ryżem. Z pewnością ten przepis na kurczaka jeszcze nie raz zagości na Twoim stole i nasyci apetyt Twój oraz twoich bliskich, rodziny, przyjaciół. Życzymy Wam smacznego!

Kategoria: Dania mięsne > Drób

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przygotować kurczaka po tajlandzku skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków