Jak przygotować meksykańskie danie - Chimichanga

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Drób
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 04.05.2014 / 13:38
  • Odsłony: 13 825
  • Ocena: 5.00
  • Głosy: 1
  •  

Poradnik dodany przez:

kulinarnatv

Do poradnika jak przygotować meksykańskie danie - chimichanga przypisano następujące tagi:

Przepis wideo pokazuje jak zrobić meksykański pomysł na obiad, czyli zobaczycie coś takie jak chimichanga, która jest potrawą z kurczakiem, warzywami i fasolą. To taki bardzo ciekawy sposób na zapiekaną tortillę. Zarówno będzie to dobra propozycja na obiad jak i na kolację. A kiedy czeka was spotkanie ze znajomymi w domu przy alkoholu to chimichanga sprawdzi się jako danie główne. W końcu na takich spotkaniach to schabowego się nie serwuje przecież, tylko coś właśnie w tym stylu. 

Pomysł na kurczaka lub w sumie można powiedzieć, że to bardziej pomysł na tortillę w meksykańskim stylu to coś innego niż rzeczy które spożywamy na co dzień i chociażby dlatego warto wykonać takie danie. Tym bardziej, że składniki potrzebne do zrobienia takiego pomysłu na obiad sa proste i dostępne w każdym sklepie i markecie spożywczym. Nie ma tu nic co by było ciężko znaleźć.

Piersi z kurczaka i przepisy tego typu to sposób na udane i nieszablonowe dania, które nie jest tak trudno wykonać w swojej kuchni.

  • SKŁADNIKI

  • SKŁADNIKI (3-4 porcje) :
  • pierś z kurczaka - 1 szt
  • papryka czerwona - 1 szt
  • czerwona cebula - 1 szt
  • papryczka chili - 2 szt
  • pomidory - 2 szt
  • fasola czerwona - 1/2 puszki
  • tortilla - 3-4 szt
  • ser żółty - szklanka startego
  • jogurt grecki - 1/2 szklanki
  • szczypiorek
  • sok z limonki
  • oregano suszone
  • kolendra mielona
  • pieprz cayenne
  • sól i pieprz

Kategoria: Dania mięsne > Drób

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przygotować meksykańskie danie - Chimichanga skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków