Jak przygotować piersi kurczaka duszone z winogronami

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Drób
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 30.09.2012 / 11:41
  • Odsłony: 10 409
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

Topor1789

Do poradnika jak przygotować piersi kurczaka duszone z winogronami przypisano następujące tagi:

Danie jest proste w przygotowaniu, a zachwyca swoim bogactwem smaku i kolorami - mieszają się w nim słodko-kwaśne smaki owoców oraz odświeżające aromaty świeżych ziół.

  • SKŁADNIKI

  • 4 pojedyncze piersi kuczaka (ok. 1 kg)
  • 12 białych wingron
  • 12 czerwonych winogron
  • 10 dag wędzonego chudego boczku
  • 2 łyżki oliwy
  • sok z połowy cytryny
  • łyżeczka cukru
  • 1/2 szklanki bulionu (raczej nie może być z kostki)
  • 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka drobno posiekanej mięty
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • do podania:
  • 4 białe winogrona
  • 4 czerwone winogrona
  • Przepis do druku:
  • http://www.mniammniam.com/Piersi_kurczaka_duszone_z_winogronami-13391p.html

Kategoria: Dania mięsne > Drób

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przygotować piersi kurczaka duszone z winogronami skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków