Jak przygotować polędwiczki wieprzowe na sposób azjatycki

Poradnik dodany przez: Topor1789 24 Nov, 2013 - Wieprzowina
8709 0

Polędwiczki wieprzowe to wspaniałe i soczyste mięso, które trzeba wiedzieć jak przygotować. Szkoda zepsuc właściwości polędwiczek wieprzowych wykorzystując je w nietrafionym przepisie. W końcu polędwiczki wieprzowe mają też swoją cenę. A w tym poradniku macie pewność, że wasze danie i ten pomysł na obiad to sprawdzony sposób na błyskawiczną potrawę która będzie pełna smaku i aromatu. W końcu ten przepis prosto z kuchni azjatyckiej pomoże nam stworzyć miękkie, soczyste i jędrne kawałki mięsa z dodatkiem pieczarek, czyli mięsny zestaw psujący praktycznie do wszystkiego. 

Samo wykonanie nie zajmie Ci dużo czasu więc jeżeli masz ambitny plan zaskoczyć gości czymś wyjątkowym to ten przepis na polędwiczki wieprzowe jest właśnie dla Ciebie. Jak się sprężysz to gotowy obiad będziesz mieć w 20-30 minut. Gotowy i podany na stole. 

Wieprzowe polędwiczki jako delikatne mięso będą smakować wszystkim. Są osoby które nie lubią w mięsie żyłek i tłustych kawałków ale spokojnie, polędwiczki wieprzowe tego nie mają

Składniki:

  • 1/2 kg polędwiczek wieprzowych
  • 40 dag pieczarek średniej wielkości
  • 1 spora cebula (najlepiej cukrowa)
  • 6 łyżek ciemnego sosu sojowego
  • 6 łyżek oleju słonecznikowego
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól
  • do podania:
  • 2 łyżki szczypiorku pociętego na ukośne kawałki

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak przygotować polędwiczki wieprzowe na sposób azjatycki przypisano następujące tagi:

wieprzowina pomysł na obiad co na obiad polędwiczki wieprzowe kuchnia azjatycka smażenie polędwiczek wieprzowe polędwiczki

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przygotować polędwiczki wieprzowe na sposób azjatycki skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...