Jak przygotować pulled pork (szarpana wieprzowina)

Poradnik dodany przez: kulinarnatv
12900 0

Przepis wideo pokazujący sposób na zrobienie szarpanej wieprzowiny w szybkowarze. Tak przygotowana wieprzowinę podany razem z tortillą. Aby otrzymać szarpaną wieprzowinę trzeba wieprzowinę bardzo długo piec w piekarniku albo można skorzystać z szybkowara. Wtedy otrzymanie gotowego mięsa w stylu pulled pork nie zajmie dłużej niż czas przygotowania zwykłego obiadu. 

Dania z szybkowara warto poznawać i zapisywać, gdyż mając szybkowar macie duże możliwości jeżeli chodzi o potrawy no i oczywiście można zaoszczędzić sporo czasu na przygotowywaniu potraw z szybkowara

Mięso wieprzowe i przepisy z nim związane to jedne z podstawowych rzeczy jakie warto znać, gdyż obok mięsa drobiowego z kurczaka to właśnie wieprzowina jest najbardziej popularnym mięsem. No i nie ma nic lepszego niż mięso wieprzowe, które się rozpada ze smakiem i aromatem. A przygotowanie pulled pork metoda w piekarniku zajęłoby wam bardzo dużo godzin. Więc po co czekać skoro można zrobić to samo danie ale w szybkowarze? Zapraszam

Składniki:

  • SKŁADNIKI (na 5 porcji):
  • łopatka wieprzowa - 1 kg
  • czerwona cebula - 2 szt
  • seler naciowy - 2-3 łodygi
  • papryczka chili - 2 szt
  • pomidory pelatti - 1 puszka
  • czosnek - 1 główka
  • natka pietruszki
  • tortilla - 5 szt
  • pieprz cayenne
  • papryka wędzona
  • kolendra mielona
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak przygotować pulled pork (szarpana wieprzowina) przypisano następujące tagi:

wieprzowina mięso wieprzowe przepisy pulled pork szarpana wieprzowina szybkowar dania z szybkowara szybkowar przepisy

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przygotować pulled pork (szarpana wieprzowina) skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...