Jak przygotować rybę na obiad - kopiec smakosza

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Ryby
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 16.02.2015 / 14:00
  • Odsłony: 18 458
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

Mceno00

Do poradnika jak przygotować rybę na obiad - kopiec smakosza przypisano następujące tagi:

Kopiec smakosza to świetny pomysł na rybę na obiad albo pomysł na danie z kurczakiem. Zarówno ryba jak i kurczak się sprawdzą w tym przepisie więc wybierajcie na jakie mięso macie ochotę. Ja proponuję dobrą rybę na obiad, gdyż przepisów na kurczaka akurat jest bardzo sporo a ryb jemy za mało. W tym przypadku naszą rybą jest sola. Przepis sam w sobie nie jest trudny ale zajmuje trochę czasu i trochę przygotowań. Nie jest to danie na szybko. Ryby możecie użyć innej, gdyż sola to tylko jedna z możliwości. A przepis to trochę ryba po grecku, trochę po chińsku... z resztą nieważne, ponieważ liczy się przede wszystkim bardzo dobry smak i łatwość przygotowania. Dobra ryba na obiad to nie tylko sposób na piątkowe danie. Kiedy tylko najdzie was ochota na rybkę, to ją przygotujcie.

A poniżej macie do tego pomysłu na obiad przepis na sos pieczarkowy:
http://youtu.be/0VwWWoliopk

Więcej szczegółów w formie tekstowej znajdziecie we wpisie na blogu:
http://kuchniatosztuka.blogspot.com/2015/01/kopiec-smakosza-wedug-weroniki.html

  • SKŁADNIKI

  • 3 filety z ryby lub filet z kurczaka
  • 5-6 sporych pieczarek pokrojonych grubo
  • połówka brokuła pokrojonego na mniejsze kawałki
  • 2 małe marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek pora
  • ciut soku z cytryny do polania startego selera i pietruszki
  • 1 por dolna część
  • 1.5-2 szklanki ugotowanego ryżu (około 100 g suchego ziarna)
  • 200-250 ml dobrego przecieru z pomidorów
  • 1 łyżeczka miodu lub cukru
  • 4-5 łyżek oleju do smażenia
  • 1-2 łyżki mąki
  • 1-2 ząbki czosnku
  • plaska łyżeczka ziół prowansalskich
  • trochę posiekanej natki z pietruszki lub koperku lub suszu z natki
  • płaska łyżeczka czerwonej mielonej papryki
  • sól i pieprz do smaku

Kategoria: Ryby i owoce morza > Ryby

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przygotować rybę na obiad - kopiec smakosza skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków