Jak przygotować rybę po myśliwsku z fasolką szparagową

Poradnik dodany przez: Mceno00
9416 0

Wśród wielu przepisów na ryby zawsze znajdzie się jakiś nieco inny, nieco wyjątkowy i ciekawy przepis, który będziemy pamiętać. Według mnie, jednym z takich pomysłów jest ryba po myśliwsku, która ma bardzo smaczną, chrupiąca panierkę o nieco orzechowym smaku. To za sprawą mielonych ziaren lnu, które po prostu kojarzą się z kuchnią myśliwską. Stąd nazwa - ryba po myśliwsku.

Ciemny kolor panierki bardzo fajnie kontrastuje z białym mięsem upieczonej ryby. Nie dość, że taki zestaw jest bardzo smaczny, to jeszcze dobrze wygląda i jest to bardzo sycące danie. 

Do tego przepisu na rybę fasolka szparagowa bardzo dobrze pasuje, jednak nie jest to obowiązek. Najważniejszy jest sposób przygotowania ryby. Dania z ryb można różnie komponować a smażenie ryb też jest na kilka sposobów. Tutaj można kilka rzeczy pozmieniać ale sposób przygotowania ryby zostawcie tak jak jest w poradniku. Na pewno będziecie zachwyceni tym smakiem, który nie jest taki zwykły. Dobra ryba, dobra panierka i sukces gwarantowany.

Składniki:

  • około 60 dag tuszki rybnej lub 2 spore filety rybne
  • około 1 kg fasolki szparagowej
  • 2 łyżki z brzuszkiem zmielonego siemienia lnianego
  • 1 jajo
  • około 1 łyżki oleju do smażenia lub ciut masła klarowanego
  • 1-2 łyżki oleju tłoczonego na zimno
  • około 1 łyżeczki ziół prowansalskich
  • sól i pieprz do smaku
  • sałatka z pomidorów z sałatą i serem sałatkowym z dodatkiem jajek

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak przygotować rybę po myśliwsku z fasolką szparagową przypisano następujące tagi:

ryby przepis na rybę smażenie ryb fasolka szparagowa ryba po myśliwsku dania z ryb

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przygotować rybę po myśliwsku z fasolką szparagową skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...