Jak przygotować rybę po myśliwsku z fasolką szparagową

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Ryby
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 19.08.2014 / 12:00
  • Odsłony: 8 834
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

Mceno00

Do poradnika jak przygotować rybę po myśliwsku z fasolką szparagową przypisano następujące tagi:

Wśród wielu przepisów na ryby zawsze znajdzie się jakiś nieco inny, nieco wyjątkowy i ciekawy przepis, który będziemy pamiętać. Według mnie, jednym z takich pomysłów jest ryba po myśliwsku, która ma bardzo smaczną, chrupiąca panierkę o nieco orzechowym smaku. To za sprawą mielonych ziaren lnu, które po prostu kojarzą się z kuchnią myśliwską. Stąd nazwa - ryba po myśliwsku.

Ciemny kolor panierki bardzo fajnie kontrastuje z białym mięsem upieczonej ryby. Nie dość, że taki zestaw jest bardzo smaczny, to jeszcze dobrze wygląda i jest to bardzo sycące danie. 

Do tego przepisu na rybę fasolka szparagowa bardzo dobrze pasuje, jednak nie jest to obowiązek. Najważniejszy jest sposób przygotowania ryby. Dania z ryb można różnie komponować a smażenie ryb też jest na kilka sposobów. Tutaj można kilka rzeczy pozmieniać ale sposób przygotowania ryby zostawcie tak jak jest w poradniku. Na pewno będziecie zachwyceni tym smakiem, który nie jest taki zwykły. Dobra ryba, dobra panierka i sukces gwarantowany.

  • SKŁADNIKI

  • około 60 dag tuszki rybnej lub 2 spore filety rybne
  • około 1 kg fasolki szparagowej
  • 2 łyżki z brzuszkiem zmielonego siemienia lnianego
  • 1 jajo
  • około 1 łyżki oleju do smażenia lub ciut masła klarowanego
  • 1-2 łyżki oleju tłoczonego na zimno
  • około 1 łyżeczki ziół prowansalskich
  • sól i pieprz do smaku
  • sałatka z pomidorów z sałatą i serem sałatkowym z dodatkiem jajek

Kategoria: Ryby i owoce morza > Ryby

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przygotować rybę po myśliwsku z fasolką szparagową skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków