Tradycyjna kuchnia polska to w wieku domach kotlet z ziemniaczkami. I rzeczywiście dania z wołowiny królują nie tylko na babcinych stołach, ale i w wielu książkach kucharskich, gdzie obok drobiu są podstawą obiadów, kolacji i potraw na przyjęcia. Ulubionym składnikiem obiadu dla wielu jest soczysty, umiarkowanie tłusty schab. Można go przygotować i podać na wiele sposobów.
Zobacz pomysł na obiad, który jest równocześnie bardzo tradycyjny pod względem przyrządzenia i nowoczesny, jeżeli chodzi o podanie. Kotlet schabowy usmażymy na smalcu – najbardziej tradycyjnym tłuszczu, idealnym do mięsa, nadającym mu kruchości. Do tego ziemniaki w formie puree oraz położone na wierzch każdego kotleta jajko sadzone.
Na filmie dowiesz się nie tylko, jak usmażyć smaczny schab, ale także jak zrobić najlepsze puree oraz naprawdę idealne jajko sadzone, którego żółtko delikatnie rozpłynie się po przekrojeniu.
I co myślisz o tym pomyśle na obiad z użyciem tradycyjnych składników? W tym wydaniu wieprzowina jest aromatyczna i naprawdę kusząca.
Zobacz, jak dokładnie przygotować to zwyczajne-niezwyczajne danie jak mistrz kuchni. Kuchnia polska naprawdę jest godna uwagi i wypróbowania. Powrót do korzeni to także smalec – dowiesz się z tego filmu, dlaczego warto go używać, w jaki sposób to robić i czemu nie warto wierzyć we wszystkie mity, jakie krążą wokół tego naturalnego przecież tłuszczu.
Cały obiad podasz tak, że aż ślinka cieknie na sam widok. Niczym w restauracji, a tak naprawdę bardzo prosto. Wszystko, czego potrzeba, by oprócz głodu nasycić także zmysły. Smacznego!