Jak przygotować śledzie po kaszubsku

Poradnik dodany przez: kulinarnatv 01 Dec, 2013 - Ryby
17224 5

Śledzie po kaszubsku to śledzie z dodatkiem cebuli, przesiąknięte aromatami liści laurowych, ziela angielskiego, pieprzu i koncentratu pomidorowego. Najlepiej smakują na drugi dzień. Ten przepis na śledzie to ukłon w stronę regionalnej kuchni kaszubskiej. Nie będzie to klasyczny przepis na śledzie po kaszubsku a moja wersja tego dania, które mam nadzieję wam zasmakuje. 

To danie i ten przepis najczęściej kojarzy się z jednym ze świątecznych dań, chociaż na pewno są osoby które częściej robią śledzie po kaszubsku. Matiasy można naprawdę fantastycznie przygotować, tylko wiadomo, trzeba wiedzieć jak i trzeba znaleźć sprawdzony przepis. No i w tym przypadku pamiętajcie, że to danie trzeba przygotować wcześniej. Matiasy na wigilię po prostu muszą się dobrze "przegryźć" aby miały świetny smak. 

Zachęcam do spróbowania tego przepisu i do wykonania śledzi po kaszubsku na nadchodzące święta. 

Składniki:

  • Śledzie matiasy
  • Cebula
  • Koncentrat pomidorowy
  • Cukier
  • Liście laurowe
  • Ziele angielskie
  • Natka pietruszki
  • Ocet z czerwonego wina
  • Sól i pieprz

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak przygotować śledzie po kaszubsku przypisano następujące tagi:

ryby śledzie śledzie przepisy przepisy na śledzie śledzie po kaszubsku matiasy na wigilię śledzie wigilijne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przygotować śledzie po kaszubsku skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...