Jak przygotować smażone kalmary nadziewane z curry

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Owoce morza
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 25.06.2013 / 09:20
  • Odsłony: 9 142
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

TaaakiPrzepis

Do poradnika jak przygotować smażone kalmary nadziewane z curry przypisano następujące tagi:

Kiedy chcesz zaskoczyć znajomych lub rodzinę musisz mieć ciekawy przepis, który już samą swoją nazwa wzbudza zainteresowanie. Smażone kalmary nadziewane z curry już są czymś wyjątkowym. W Polsce rzadko jemy kalmary a jeszcze rzadziej sami je przygotowujemy. Zazwyczaj w sklepach można dostać tylko krążki kalmarów ale ten przepis na kalmary wymaga całych kalmarów. Efekt świetny gdyż w tutaj raczej nikt wam nie powie, że coś takiego gdzieś jadł. Żadna restauracja nie serwuje takich rzeczy. Poza tym, kiedy poznasz mięso kalmarów i jego zachowanie się w trakcie gotowania i smażenia, to pewnie sam zapragniesz zrobić jakieś ciekawe przepisy z takim mięsem. Pamiętajmy, że u nas owoce morza ciągle są czymś specjalnym, czymś czym można zaskoczyć przygotowując z nich odpowiednie dania. Po drugie, niech was nie przeraża ilość składników. W innych filmach na moim profilu zobaczycie inne przepisy w których będą wykorzystywane składniki, które są tutaj.

  • SKŁADNIKI

  • 1 i 1/2 łyżki sosu rybnego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu ostrygowego
  • 4 łyżki oleju roślinnego
  • 2 łyżeczki przyprawy curry
  • 200 ml skondensowanego mleka
  • 1 łyżka pasty chilli
  • 1/3 cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 duża papryczka chilli
  • 30 g selera naciowego
  • 30 g zielonej cebulki
  • 1 jajko
  • 50 g mielonej wieprzowiny
  • Całe i świeże kalmary

Kategoria: Ryby i owoce morza > Owoce morza

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przygotować smażone kalmary nadziewane z curry skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków