Jak przygotować spód do ciasta bez pieczenia

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Ciasta i torty
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 31.03.2014 / 08:35
  • Odsłony: 25 070
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

Daga79

Do poradnika jak przygotować spód do ciasta bez pieczenia przypisano następujące tagi:

Jeśli nie macie za bardzo czasu na pieczenie, polecam Wam zrobić spód do tart i do innych ciast bez pieczenia. Tak, można go wykonać bez włączania piekarnika. Taki spód do ciasta  jest szybki w przygotowaniu, bardzo smaczny i przede wszystkim kruchy. Tylko pamiętajcie aby nie dodawać do pokruszonych już ciastek za dużej ilości masła. To może mocno zepsuć spód tarty, który stanie się za twardy. Do podanej ilości ciastek najlepiej dodać maksymalnie 100 ml roztopionego masła. Nie więcej. Spód do tarty powinien się kruszyć i jednocześnie musi dać się formować. Pieczenie ciast może być proste jeśli tylko znajdzie się alternatywy klasycznych przepisów. 

Jeżeli będziecie postępować według podanego przepisu to spokojnie wszystko powinno się udać.  A cały przepis na tartę to znajdziecie na wielu stronach i w wielu poradnikach kulinarnych. Oczywiście taki spód bez pieczenia też może być podstawą dowolnego ciasta a nawet podstawą na której pokroicie owoce i zalejecie je bitą śmietaną lub lodami.

  • SKŁADNIKI

  • 3 czubate łyżki masła (około 90 ml po roztopieniu)
  • około 18 sztuk herbatników maślanych pełnoziarnistych (7x5 cm)
  • 2-3 łyżki cukru
  • tortownica 18 cm

Kategoria: Ciasta i desery > Ciasta i torty

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przygotować spód do ciasta bez pieczenia skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków