Jak przygotować Sushi

Poradnik dodany przez: szcrmufc*
177433 4.47

Sushi jest japońską potrawa, przygotowuje się ją z ryżu oraz najróżniejszych owoców morza, ryb, warzyw, grzybów i jajek. Można je robić na wiele sposobów, niezależnie jednak od sposobu przygotowywania, niezmienne jest to, że ryż do tej potrawy zakrapia się octem ryżowym. Mięsne składniki najczęściej są surowe, ale nie muszą takie być i nie jest to cechą charakterystyczną sushi. W przypadku sushi ze składnikami mięsnymi zaleca się jego spożycie w przeciągu maksymalnie trzech godzin od momentu przygotowania.

Składniki:

  • nori
  • ryż do sushi
  • paluszki krabowe
  • surimi
  • awokado
  • ogórek
  • łosoś
  • prażony sezam
  • majonez

Do poradnika Jak przygotować Sushi przypisano następujące tagi:

jedzenie ryby owoce japonia potrawa ryż sushi morza

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przygotować Sushi skomentowało 30 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...