Jak przygotować sushi Maki

Poradnik dodany przez: smakiswiata 13 Feb, 2011 - Sushi
47319 5

Przepis na sushi De Care. Sushi Maki to sushi podane w formie pokrojonego na plasterki wałka z ryżu owiniętego prasowanymi algami morskimi (nori). Podaje się go z chrzanem japońskim wasabi, sosem sojowym i marynowanym imbirem.

Składniki:

  • 10 listków Nori
  • Zaprawa octowa do ryżu House of Asia
  • Ryż do sushi House of Asia
  • Wasabi
  • Marynowany imbir
  • Sos sojowy Yamasa
  • Ogórek
  • Awokado
  • Łosoś wędzony
  • Sezam prażony

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak przygotować sushi Maki przypisano następujące tagi:

dania kuchnia łosoś sushi maki specjalne japośnka

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przygotować sushi Maki skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...