Jak przygotować świąteczne ciasteczka cynamonowe

Poradnik dodany przez: Zenderos 17 Feb, 2019 - Słodycze
1206 0

Któż z nas nie lubi słodyczy. Niestety wiele z nich, które możemy kupić w sklepie nie są zbyt zdrowe. Szczególnie ciastka mają wiele konserwantów i składników spulchniających, a ponadto są kaloryczne. Dlatego szczególnie w święta warto przygotować samodzielnie wypieki świąteczne. Wszak ciasteczka to już tradycja w wielu domach i trudno wyobrazić sobie ich brak. Warto wiedzieć, że można łatwo i szybko przygotować ciasteczka cynamonowe, które są pyszne, a z ich przygotowaniem poradzi sobie nawet laik i beztalencie kulinarne. Takie wypieki świąteczne zasmakują wszystkim. Aby wykonać takie wypieki nie potrzebujemy wiele czasu. Na samym początku mieszamy suche składniki takie jak: mąka, cynamon, kardamon i cukier. Teraz w drugiej misce ubijamy masło, z jajkiem, cukrem, a na koniec dodajemy melasę. Pozostaje już tylko połączenie wszystkich składników. Warto jeszcze tak przygotowane ciasto włożyć na godzinę do lodówki. Teraz możemy już przejść do formowania naszych ciasteczek cynamonowych. Formujemy małe kulki, następnie je spłaszczamy. Pieczemy kilka minut. Na samym końcu tak przygotowane wypieki możemy jeszcze polać czekolad, bądź też wykonać polewę czekoladową i gotowe. Oczywiście można również wykorzystać inne przepisy świąteczne. Możliwości jest wiele, a wszystko zależy od tego co lubimy. Niemniej ciasteczka cynamonowe są wyśmienite i zasmakują każdemu. Takie łakocie warto jednak przygotowywać nie tylko od święta, ale również na co dzień. To pyszny deser, ale i przekąska. Wyśmienicie smakują wraz z filiżanką aromatycznej herbaty. Warto nimi również poczęstować gości odwiedzających nasz dom.

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak przygotować świąteczne ciasteczka cynamonowe przypisano następujące tagi:

słodycze wypieki polewa czekoladowa przepisy świąteczne ciasteczka cynamonowe wypieki świąteczne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przygotować świąteczne ciasteczka cynamonowe skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...