Jak przygotować szaszłyki, które zawsze się udają

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Potrawy z grilla
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 24.05.2014 / 16:34
  • Odsłony: 22 349
  • Ocena: 4.00
  • Głosy: 1
  •  

Poradnik dodany przez:

Mceno00

Do poradnika jak przygotować szaszłyki, które zawsze się udają przypisano następujące tagi:

Szaszłyki na grilla to klasyczna pozycja grillowa i nikt nie oponuje kiedy podany mu zostanie dobrze zrobiony szaszłyk. Ale szaszłyk szaszłykowi nierówny, bo przecież są różne sposoby i przepisy na nie a najczęściej to po prostu nabijamy na patyk co nam wpadnie w łapy. Czasem się to sprawdza a czasem nie. Dlatego jeżeli chcecie być pewni swojego dania z grilla to zapraszam do tego przepisu na szaszłyki z mięsem mielonym.

Takie szaszłyki z grilla zawsze wychodzą ekstra. Mięso mielone z indyka (które najbardziej tutaj polecam) jest mięciutkie, chude i świetnie smakuje. Po prostu każdy kto szykuje coś na grilla niech zobaczy jak zrobić szaszłyki z mięsa mielonego. Szaszłyki jako danie z grilla mimo, że jest standardem na imprezach z palonym brykietem to kiedy jest przemyślana potrawa, staje się bardzo rozchwytywanym smakołykiem. 

Pomysły na grilla zawsze się przydadzą, bo przecież w Polsce kochamy grillować i to nie tylko nad wodą. Polska grille stoi (w sezonie oczywiście :) Zapraszam do szaszłyków

  • SKŁADNIKI

  • 0.5 kg mięsa (takie które lubicie)
  • 1 cukinia - długa niegruba
  • 1 spory ogórek świeży lub dwa mniejsze
  • 1 spora papryka
  • 1 białko lub całe nieduże jajko
  • 1 kopiasta łyżeczka musztardy
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki bułki tartej lub dobrze odciśnięta namoczona czerstwa bułka
  • szczypta cukru
  • około 1 łyżeczki soli
  • kilka gałązek tymianku
  • przyprawy ziołowe według uznania:
  • -tymianek
  • -bazylia
  • -rozmaryn
  • -papryka mielona ostra i słodka

Kategoria: Potrawy z grilla

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przygotować szaszłyki, które zawsze się udają skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków