Jak przygotować tiramisu z granatem i mielonym imbirem

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Desery
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 16.01.2014 / 16:34
  • Odsłony: 7 877
  • Ocena: 5.00
  • Głosy: 2
  •  

Poradnik dodany przez:

niqusia88

Do poradnika jak przygotować tiramisu z granatem i mielonym imbirem przypisano następujące tagi:

Tiramisu to oczywiście włoski klasyk i jednocześnie jeden z najlepszych pomysłów na deser jaki możemy przygotować. Tutaj trochę inne wykonanie tego deseru a to dlatego, że dodajemy pestki granatu i mielony imbir. Jeżeli smakuje Ci klasyczne tiramisu to ten przepis na tiramisu przyprawi Cię o ekstazę. Takie tiramisu powinno być sprzedawane jako lek na depresję i jako szczęście w pigułce. Pomysł na deser który tutaj zobaczycie to mistrzowskie połączenie smaku i aromatu znanych składników. To deser po włosku z wariacją, która sprawia, że zwykłe tiramisu już jakoś tak średnio smakuje. 

I niech nikt sobie nie myśli, że po prostu do klasycznego tiramisu dodamy pestki granatu i mielony imbir. Najlepsze tiramisu, takie właśnie jak to wymaga sporo pracy i odpowiedniego przygotowania składników. Przykładowo z soku z granatu i wina będziemy robić specjalny syrop.

Warto postać dłużej w kuchni aby zapewnić ukochanej osobie lub specjalnym gościom coś tak pysznego jak przepis na tiramisu z granatem i imbirem

 

  • SKŁADNIKI

  • 4 jajka
  • Cukier puder
  • 500 g serka mascarpone
  • Granat
  • Czerwone wino
  • Cukier
  • Kawa
  • Syrop Amaretto lub likier Amaretto
  • Wódka lub Whisky
  • Biszkopty
  • Gorzka czekolada
  • Mielony imbir

Kategoria: Ciasta i desery > Desery

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przygotować tiramisu z granatem i mielonym imbirem skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków