Nie ma to jak dobrze zrobione mięso w orientalnym stylu. My tutaj w Polsce wiemy jak przygotować wieprzowinę i z kurczakiem tez nam nieźle idzie ale mięso wołowe, przepisy związane z tym mięsem u nas trochę kuleją. A wołowinka jest pyszna ale trzeba ja odpowiednio przygotować. To nie jest tak, że można traktować ją jako lepsza wieprzowiną i używać jej w przepisach które stosujemy do mięsa wieprzowego. Tak, niektórzy ludzie tak robią a potem zdziwienie wielkie, że mięso wołowe, przepis który zrobili nie smakuje za dobrze. Wrzucie sobie na obiad wołowinę po chińsku z odpowiednimi przyprawami, wysilcie się aby znaleźć przyprawy (np. tutaj: http://www.przepisychinskie.pl/) i wtedy możecie oceniać wołowinę. Przepisy z takimi dodatkami dają świetny i orientalnie doskonały smak.
Wołowina z grzybami i pędami bambusa jako obiadowa propozycja z zaskoczenia. Nikt w chacie u was się nie będzie spodziewał takiej akcji, więc tym bardziej warto się w taki kulinarny projekt zaangażować. Powodzenia i smacznego