Jak przygotowywać potrawy wigilijne - Moczka

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Potrawy świąteczne
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 20.12.2011 / 11:00
  • Odsłony: 30 702
  • Ocena: 3.00
  • Głosy: 1
  •  

Poradnik dodany przez:

Mceno00

Do poradnika jak przygotowywać potrawy wigilijne - moczka przypisano następujące tagi:

Potrawy wigilijne to jedna z najważniejszych rzeczy na święta. Jednym z dawnych przepisów na wigilijne potrawy jest moczka, której podstawą są orzechy, suszone owoce, piernik i wywar z głów karpia.

  • SKŁADNIKI

  • 3 głowy karpia
  • 1 duża marchew
  • 1 duża pietruszka
  • Połówka selera
  • 1 mały pasternak
  • Kawałek pora
  • Kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 20-30 dkg migdałów bez skórki
  • 20-25 dkg orzechów laskowych
  • 20 dkg orzechów włoskich
  • 10-15 dkg suszonych śliwek z pestkami
  • 10-15 dkg suszonych fig
  • 5 dkg rodzynek
  • 10-15 dkg wysuszonego i zmielonego piernika
  • 1/4 litra kwaśnej śmietany

Kategoria: Potrawy świąteczne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przygotowywać potrawy wigilijne - Moczka skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków