Jak przyrządzić Boeuf Strogonowa

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Wołowina
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 16.07.2009 / 12:30
  • Odsłony: 147 422
  • Ocena: 4.84
  • Głosy: 25
  •  
Amadeus Hotel
Ekspert

Poradnik dodany przez:

Amadeus Hotel

Do poradnika jak przyrządzić boeuf strogonowa przypisano następujące tagi:

W pierwszym odcinku eksperckiego poradnika szef kuchni Piotr Rychlewski przedstawi prosty sposób na przyrządzenie Boeuf Strogonowa. Jest to popularne danie, którego nazwa pochodzi od nazwiska dyplomaty rosyjskiego Pawła Stroganowa. Najczęściej podajemy je razem z makaronem lub z kluskami kładzionymi (lanymi).

  • SKŁADNIKI

  • 1. Polędwica wołowa (150g)– pokrojona w słupki
  • 2. Trzy pieczarki – pokrojone w talarki uprzednio podsmażone
  • 3. Cebula – pokrojona w kostkę
  • 4. Przecier pomidorowy
  • 5. Śmietana 30% (3 łyżki)
  • 6. Sól, pieprz
  • 7. Whisky lub koniak (30 ml)

Kategoria: Dania mięsne > Wołowina

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przyrządzić Boeuf Strogonowa skomentowało 20 osób.

Pozostało 1500 znaków
Zobacz więcej komentarzy