Jak przyrządzić Boeuf Strogonowa

Poradnik dodany przez: Amadeus Hotel 16 Jul, 2009 - Wołowina
147690 4.84

W pierwszym odcinku eksperckiego poradnika szef kuchni Piotr Rychlewski przedstawi prosty sposób na przyrządzenie Boeuf Strogonowa. Jest to popularne danie, którego nazwa pochodzi od nazwiska dyplomaty rosyjskiego Pawła Stroganowa. Najczęściej podajemy je razem z makaronem lub z kluskami kładzionymi (lanymi).

Składniki:

  • 1. Polędwica wołowa (150g)– pokrojona w słupki
  • 2. Trzy pieczarki – pokrojone w talarki uprzednio podsmażone
  • 3. Cebula – pokrojona w kostkę
  • 4. Przecier pomidorowy
  • 5. Śmietana 30% (3 łyżki)
  • 6. Sól
  • pieprz
  • 7. Whisky lub koniak (30 ml)

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak przyrządzić Boeuf Strogonowa przypisano następujące tagi:

kuchnia obiad makaron mięso danie potrawa kluski boeuf stroganow polędwica strogonoff strogonowa

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przyrządzić Boeuf Strogonowa skomentowało 18 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...