Jak przyrządzić Cannelloni z mięsem

Poradnik dodany przez: video-kuchnia_pl 19 Dec, 2009 - Ryż i makarony
374846 4.88

Cannelloni z mięsem czyli włoski makaron, wyglądem przypominający rurki o średnicy około 3 cm, nadziewany mięsem mielonym z sosem pomidorowym. Całość jest zapiekana w piekarniku i posypana startym serem żółtym, który ma się pięknie roztopić.

Składniki:

  • Makaron Cannelloni
  • 700 g mięsa mielonego
  • 1 puszka pomidorów
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • Pół kilograma sera żółtego
  • 2 jajka
  • 150 ml mleka
  • 2 łyżki mąki
  • 5 ząbków czosnku
  • 4 łyżki Vegety
  • Oregano
  • Pieprz
  • Papryka
  • Olej

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak przyrządzić Cannelloni z mięsem przypisano następujące tagi:

jedzenie makaron mięso zapiekanka pieczenie potrawa farsz włoskie włoska mielone makaronem mięsne cannelloni zapiekany nadziewany

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przyrządzić Cannelloni z mięsem skomentowało 8 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...