Jak przyrządzić Carpaccio

Poradnik dodany przez: Restauracja 3D
96398 4.77

W drugim odcinku eksperckiego poradnika z udziałem Tomasza Rzepniaka, szefa kuchni restauracji 3D, nauczymy się jak przyrządzić Carpaccio. Carpaccio to danie kuchni włoskiej. Tradycyjnie przygotowuje się je z surowego mięsa – wołowiny, cielęciny, łososia lub tuńczyka. Bardzo cienko pokrojone lub rozbite mięso serwuje się zazwyczaj jako przystawkę.

Składniki:

  • Polędwica wołowa
  • Bagietka
  • Pieczarki
  • Cebula
  • Kapary
  • Oliwki
  • Oliwa z oliwek
  • Ocet balsamiczny
  • Sałata lodowa
  • Sól i pieprz

Do poradnika Jak przyrządzić Carpaccio przypisano następujące tagi:

kuchnia jedzenie przekąska włoska przystawka mięsne carpaccio polędwicy wołowej

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przyrządzić Carpaccio skomentowało 6 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...