Nie ważne skąd zdobyłeś małże i czy są świeże czy mrożone. Pewnie zastanawiasz się jak je przyrządzić aby ich nie zepsuć i aby wydobyć z nich jak najlepszy smak. Zobacz, że tak naprawdę można to zrobić prosto i w miarę szybko. W tym poradniku przepis na małże w białym winie i z serem gorgonzola oraz czosnkiem.
Podawanie małży kojarzy nam się głównie ze scenami w filmach i z bardzo drogimi, wręcz obsesyjnie niemoralnymi cenami w restauracjach. Jest to spowodowane tym, że małże są u nas po prostu bardzo mało popularne. Ale jeżeli już je zobaczysz w dobrej cenie to warto kupić. Przygotowanie małży pozwoli Ci na niespotykane doświadczenia smakowe (szczególnie jeżeli to będzie "Twój pierwszy raz") i danie z małży będziesz miał zaliczone. W końcu w ciągu życia warto spróbować jak najwięcej rzeczy.
Najważniejsze to nie zrażać się ich wyglądem i nie wierzyć w żadne mity o małżach. Spróbuj i sam będziesz wiedział czy małże są dla Ciebie czy też nie. I pamiętajcie aby szukać małży nowozelandzkich bo są naprawdę wyjatkowe