Jak przyrządzić smażoną rybę z sosem ogórkowo-śmietanowym

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Ryby
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 22.08.2012 / 15:30
  • Odsłony: 19 403
  • Ocena: 4.00
  • Głosy: 2
  •  

Poradnik dodany przez:

Topor1789

Do poradnika jak przyrządzić smażoną rybę z sosem ogórkowo-śmietanowym przypisano następujące tagi:

Ryby to bardzo ważny składnik naszej diety. Zawierają niezbędne do życia minerały i dodatki. Już dziś możesz przyrządzić na obiad pyszną, smażoną rybę z sosem ogórkowo-śmietanowym :). Smacznego!

  • SKŁADNIKI

  • 1 kg filetów białej ryby świeżych lub rozmrożonych (dorsz, flądra, okoń, pstrąg) lub 1,5 kg wypatroszonych ryb
  • cytryna
  • 1 szklanka pszennej mąki
  • sól
  • 3/4 szklanki tłuszczu do smażenia: oleju słonecznikowego lub jeszcze lepiej masła klarowanego
  • *sos:
  • 1 szklanka słodkiej śmietanki
  • 3 średniej wielkości kiszone ogórki
  • 2 czubate łyżki drobno posiekanego koperku lub natki pietruszki
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • Wersja do druku:
  • http://www.mniammniam.com/Perfekcyjna_smazona_ryba_w_cienkiej__chrupiacej_panierce_z_sosem_smietanowym_z_kiszonymi_ogorkami-11061p.html

Kategoria: Ryby i owoce morza > Ryby

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przyrządzić smażoną rybę z sosem ogórkowo-śmietanowym skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków