Jak przyrządzić smażoną rybę z sosem ogórkowo-śmietanowym

Poradnik dodany przez: Topor1789 22 Aug, 2012 - Ryby
19551 4

Ryby to bardzo ważny składnik naszej diety. Zawierają niezbędne do życia minerały i dodatki. Już dziś możesz przyrządzić na obiad pyszną, smażoną rybę z sosem ogórkowo-śmietanowym :). Smacznego!

Składniki:

  • 1 kg filetów białej ryby świeżych lub rozmrożonych (dorsz
  • flądra
  • okoń
  • pstrąg) lub 1
  • 5 kg wypatroszonych ryb
  • cytryna
  • 1 szklanka pszennej mąki
  • sól
  • 3/4 szklanki tłuszczu do smażenia: oleju słonecznikowego lub jeszcze lepiej masła klarowanego
  • *sos:
  • 1 szklanka słodkiej śmietanki
  • 3 średniej wielkości kiszone ogórki
  • 2 czubate łyżki drobno posiekanego koperku lub natki pietruszki
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • Wersja do druku:
  • http://www.mniammniam.com/Perfekcyjna_smazona_ryba_w_cienkiej__chrupiacej_panierce_z_sosem_smietanowym_z_kiszonymi_ogorkami-11061p.html

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak przyrządzić smażoną rybę z sosem ogórkowo-śmietanowym przypisano następujące tagi:

kuchnia gotowanie obiad sos danie kulinaria ryby i owoce morza smażona ryba ogórkowo-śmietanowy

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przyrządzić smażoną rybę z sosem ogórkowo-śmietanowym skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...