Jak przyrządzić Spaghetti Bolońskie

Poradnik dodany przez: Restauracja 3D
78754 4.86

W trzecim odcinku eksperckiego poradnika z udziałem Tomasza Rzepniaka, szefa kuchni w restauracji 3D, nauczymy się jak przyrządzć spaghetti Bolońskie. Spaghetti to specyficzna włoska potrawa i jednocześnie nazwa szczególnego rodzaju makaronu, który stanowi jej podstawę. Bolognese to sos mięsny pochodzący z włoskiego miasta Bolonia. Sporządza się go z wielu rodzajów mięs (tradycyjnie krojonych na bardzo drobne kawałeczki, obecnie się je miele, używa się wieprzowiny i wołowiny), kiełbas (tradycyjnie: mortadela), boczku, zestawu warzyw (z typowej tzw. włoszczyzny, czyli marchewki, selera i pietruszki), oliwy, pomidorów i czerwonego wina.

Składniki:

  • 200 g makaronu
  • 100 g mięsa wieprzowo-wołowego
  • starty parmezan
  • kucharek lub warzywko
  • masło
  • pomidory pelati
  • śmietana
  • ketchup
  • bazylia
  • oregano
  • pieprz
  • sól

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak przyrządzić Spaghetti Bolońskie przypisano następujące tagi:

spaghetti jedzenie obiad makaron sos danie włochy restauracja 3d bolognese bolońskie

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przyrządzić Spaghetti Bolońskie skomentowało 8 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...