Jak przyrządzić Spaghetti Bolońskie

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Ryż i makarony
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 21.03.2010 / 12:34
  • Odsłony: 78 378
  • Ocena: 4.86
  • Głosy: 14
  •  
Restauracja 3D
Ekspert

Poradnik dodany przez:

Restauracja 3D

Do poradnika jak przyrządzić spaghetti bolońskie przypisano następujące tagi:

W trzecim odcinku eksperckiego poradnika z udziałem Tomasza Rzepniaka, szefa kuchni w restauracji 3D, nauczymy się jak przyrządzć spaghetti Bolońskie. Spaghetti to specyficzna włoska potrawa i jednocześnie nazwa szczególnego rodzaju makaronu, który stanowi jej podstawę. Bolognese to sos mięsny pochodzący z włoskiego miasta Bolonia. Sporządza się go z wielu rodzajów mięs (tradycyjnie krojonych na bardzo drobne kawałeczki, obecnie się je miele, używa się wieprzowiny i wołowiny), kiełbas (tradycyjnie: mortadela), boczku, zestawu warzyw (z typowej tzw. włoszczyzny, czyli marchewki, selera i pietruszki), oliwy, pomidorów i czerwonego wina.

  • SKŁADNIKI

  • 200 g makaronu
  • 100 g mięsa wieprzowo-wołowego
  • starty parmezan
  • kucharek lub warzywko
  • masło
  • pomidory pelati
  • śmietana
  • ketchup
  • bazylia , oregano
  • pieprz, sól

Kategoria: Ryż i makarony

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przyrządzić Spaghetti Bolońskie skomentowało 9 osób.

Pozostało 1500 znaków