Jak przyrządzić szarlotkę

Poradnik dodany przez: Impresja 07 Nov, 2009 - Ciasta i torty
105753 4.79

W czwartym eksperckim poradniku z udziałem Michała Maciejczyka, szefa kuchni w restauracji Impresja, upieczemy pospolitą szarlotkę. Ten pochodzący z Francji wyrób cukierniczy jest bardzo prosty w wykonaniu i skłąda się najczęściej z jabłek - można używać gruszek, brzoskwiń, moreli.

Składniki:

  • 1. Szklanka cukru
  • 2. Szklanka mąki
  • 3. Trzy łyżki mąki ziemniaczanej
  • 4. Cynamon
  • 5. Kostka margaryny
  • 6. Cztery jajka
  • 7. Dwa kilo jabłek
  • 8. Proszek do pieczenia

Do poradnika Jak przyrządzić szarlotkę przypisano następujące tagi:

jedzenie masa ciasto jabłka wypiek kruszonka impresja szarlotka jabłecznik

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przyrządzić szarlotkę skomentowało 18 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...