Jak przyrządzić tajskie massaman curry

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Wołowina
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 07.12.2018 / 08:00
  • Odsłony: 908
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

kejsza

Do poradnika jak przyrządzić tajskie massaman curry przypisano następujące tagi:

Smaczne i aromatyczne curry to świetna propozycja dla wszystkich miłośników kuchni azjatyckiej. Dzięki temu możemy nie tylko w ciekawy sposób urozmaicić nasze dania, ale też wypróbować oryginalną kompozycję przypraw. Kuchnia azjatycka jest niezwykle pikantną kuchnią, pełną ostrych smaków i zapachów. Jednak w ciągu wieków wszystkie te smaki zostały odpowiednio wyważone i połączone. Liczne dodatki i proporcje sprawiają, że dania z ryżem są nie tylko bardzo smaczne, ale też zdrowe i sycące. Sekret tkwi we właściwym połączeniu składników.
Na powyższym wideo możemy zobaczyć ciekawy przepis na dania z wołowiny. Są przedstawione w prosty i przystępny sposób. Dzięki temu nawet osobom niezaznajomionym z kuchnią azjatycką, uda się przyrządzić smaczny obiad. Sprawia to, że nasze curry będzie nie tylko apetycznie wyglądało, ale również dobrze smakowało.
Lista składników podana na początku filmiku pozwala zebrać wszystkie składniki przez przystąpieniem do pracy. W trakcie śledzenia instrukcji możemy wykonać ten smakowity pomysł na obiadbez doświadczenia kulinarnego. Wystarczy nam jedynie nóż, miska i patelnia, żeby przygotować to aromatyczne curry.
Dodatkowo powinniśmy pamiętać, że ze wszystkich mięs, to właśnie wołowina posiada najwięcej składników wzbogacających nasz organizm o czerwone krwinki. Choć nie jest polecana do spożywania w nadmiarze, to jednak przygotowania tak, jak to robi kuchnia tajska, będzie zdrowym i pożywnym posiłkiem. Jeżeli tylko lubimy eksperymenty w kuchni, ten przepis z pewnością będzie dla nas niezwykle inspirującym wyzwaniem, jak i ciekawą sugestią na urozmaicenie domowego jadłospisu o oryginalne połączenia smakowe.

  • SKŁADNIKI

  • 1/2 kg mięsa wołowego na gulasz
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 400 ml wody
  • 3 łyżki pasty massaman curry
  • 1 czerwona cebula
  • 1 duży ziemniak
  • 1 duży słodki ziemniak
  • 1 łyżeczka cukry
  • 1 łyżka pasty z tamaryndowca
  • 1/2 łyżeczki sosu rybnego
  • 1 garść prażonych orzechów ziemnych

Kategoria: Dania mięsne > Wołowina

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przyrządzić tajskie massaman curry skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków