Jak robimy naleśniki Padżeong

Poradnik dodany przez: TaaakiPrzepis 01 Feb, 2013 - Naleśniki i omlety
9954 0

Padżeong to naleśnik z warzywami. Jest nieskomplikowany w przygotowaniu i jak przystało na potrawę azjatycką - bardzo ostry.

Składniki:

  • 2 szklanki zimnej wody
  • 1 średnia marchew starta na grubych oczkach
  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 4 ząbki czosnku drobno posiekane
  • 1 łyżka - olej sezamowy
  • 2 łyżki - jasny sos sojowy
  • 1 łyżeczka - ziarna sezamu
  • 1 jajko
  • 1 łyżka sake ( lub wódki )
  • 1 łyżeczka - papryka w proszku
  • 2 papryczki chilli drobno posiekane
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól do smaku
  • 1 łyżka oleju roślinnego

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak robimy naleśniki Padżeong przypisano następujące tagi:

naleśniki i omlety naleśniki padżeong kuchnia azjatycka pomysł na naleśniki naleśniki z warzywami

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak robimy naleśniki Padżeong skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...