Jak rozebrać i porcjować kurczaka

Poradnik dodany przez: BestRecipes 10 Apr, 2014 - Drób
20209 5

Przepisów z kurczakiem i ogólnie mięsem drobiowym z kurczaka jest ogromna ilość. Ale czy wiecie jak porcjować kurczaka w prawidłowy sposób? Czy wiecie jak podzielić kurczaka na części tak aby zrobić to dokładnie i odpowiednio? Jeżeli nie i jeżeli rzadko macie okazję dzielić kurczaka na części to zobaczcie ten poradnik. Krojenie kurczaka i porcjowanie go na części (udka, skrzydełka, piersi i nie tylko) pozwoli wam maksymalnie wykorzystać kurczaka w całości. W końcu kupowanie całego kurczaka jest nie tylko bardziej oszczędne, ale możemy wtedy wykorzystać dodatkowo korpus na zupę, a resztę zużyć do innych dań.

Dzielenie kurczaka na części szybko stanie się dla was czymś naprawdę prostym a i zobaczycie też, że takie porcjowanie kurczaka się wam będzie bardzo opłacać. W końcu kurczak w całości jest naprawdę dużo tańszy. Tylko przy wyborze kurczaka nie bierzcie tych wielkich, spasionych egzemplarzy, gdyż są one bardzo tłuste a wtedy dzielenie kurczaka na części będzie głównie polegać na odkrajaniu tłuszczu

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak rozebrać i porcjować kurczaka przypisano następujące tagi:

drób jak porcjować kurczaka jak rozebrać kurczaka jak podzielić kurczaka krojenie kurczaka dzielenie kurczaka na części

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak rozebrać i porcjować kurczaka skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...