Jak rozmrozić rybę w szybki sposób, nie tracąc jej smaku

Poradnik dodany przez: ilona2309 06 May, 2014 - Ryby
60721 0

Kulinarne porady pozwalają nam nie tylko przygotowywać lepsze dania ale także sa to praktyczne zastosowania do kuchni z których możemy często korzystać. Taki lifehack jak przykładowo rozmrażanie ryby w szybki sposób bez tracenia jej smaku to porada kulinarna którą pewnie będziecie stosować zawsze kiedy będziecie chcieli przygotować mrożoną rybę. Szybkie rozmrażanie jak wiadomo psuje smak wielu potraw (nie tylko kiedy rozmrażamy ryby w standardowy sposób np. za pomocą mikrofalówki) i tego właśnie chcemy uniknąć. Dlatego aby rybka, nawet mrożona, smakowała jak najlepiej, to przy rozmrażaniu użyjcie ... mleka. W poradniku będzie dokładniej pokazane dlaczego akurat mleko jest idealnym rozwiązaniem przy rozmrażaniu ryb wszelakiego rodzaju. To sposób który z jednej strony jest znany od dawna w wielu zakątkach naszego kraju a z drugiej strony dla wielu osób to coś całkiem nowego. 

Mleko co prawda nie nadaje się do rozmrażania produktów każdej maści ale jeżeli chodzi o ryby to sprawdza się znakomicie.

Składniki:

  • Mleko

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak rozmrozić rybę w szybki sposób, nie tracąc jej smaku przypisano następujące tagi:

ryby lifehack kulinarne porady porady kulinarne rozmrażanie produktów rozmrażanie ryb rozmrażanie ryby szybkie rozmrażanie

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak rozmrozić rybę w szybki sposób, nie tracąc jej smaku skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...