Jak smażyć karpia w dzwonkach

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Potrawy świąteczne
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 10.12.2014 / 12:00
  • Odsłony: 33 227
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

Kilimandzarooo

Do poradnika jak smażyć karpia w dzwonkach przypisano następujące tagi:

Święta się zbliżają a w kuchni oznacza to złoty okres karpia. Przez cały rok praktycznie nikt się nie interesuje tą rybą a na święta wszyscy ją przygotowują. w końcu to tradycja. Karp smażony w dzwonkach to klasyczne podanie karpia i nie może zabraknąć tej kulinarnej pozycji na święta. Smażenie karpia jest proste ale jeżeli chcecie mieć idealnie usmażone, złociste dzwonki to zobaczcie ten poradnik. Znajdziecie tutaj wskazówki co i jak należy zrobić aby karp na święta wyszedł idealnie. Przede wszystkim dowiecie się jaki olej do smażenia karpia będzie najlepszy i co zrobić aby po usmażeniu nasze dzwonki nie były tłuste i ciężkie. Nasączona tłuszczem ryba to mało smaczne danie. 

Nawet jeśli wiesz jak usmażyć karpia to zobacz czy przypadkiem w tej wersji smażony karp nie będzie lepszym rozwiązaniem niż sposób, które Ty zawsze używasz. A jeżeli pierwszy raz przygotowujesz święta, to wykorzystaj ten przepis aby wyrobić sobie opinię prawdziwej mistrzyni patelni. w przypadku smażenia karpia, prostota daje najlepsze efekty.

Szczegółowy przepis na blogu: http://kuchniatosztuka.blogspot.com/2014/12/karp-dzwonka-na-oleju-rzepakowym-mniam.html

  • SKŁADNIKI

  • karp o wadze około 1 kg
  • 2-3 łyżki mąki pszennej (zużywam tylko jej niewielką część do obsypania)
  • 6-8 łyżek oleju rzepakowego tłoczonego na zimno (ważne żeby był dobrze filtrowany tzn. niemętny i przejrzysty o barwie żółto-zielonkawej )
  • sól i pieprz do przyprawienia ryby

Kategoria: Potrawy świąteczne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak smażyć karpia w dzwonkach skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków