Jak suszyć grzyby i jak je potem wykorzystać

Poradnik dodany przez: Granny
19468 0

Prawie co roku są w polskich lasach grzyby i mamy wtedy prawdziwe grzybobranie. Oprócz smażenia grzybów, robienia ich w słoikach także suszymy grzyby. Czasem mamy już naprawdę sporą ilość grzybów suszonych i powstaje pytanie jakie dania z grzybów suszonych możemy zrobić. Oczywiście jeżeli nie wiesz jak suszyć grzyby to oglądaj, ponieważ o tym także będzie powiedziane w poradniku. 

Dobre grzyby, zarówno te świeże jak i grzyby suszone to smaczne dodatki do potraw. Wśród dań do których można wykorzystać suszone grzyby mamy zupy, sosy, pierogi, pasztety, zapiekanki, gołąbki, placki i wiele innych dań i przepisów. A skoro w Polsce mamy w lasach sporo grzybów to trzeba z tego korzystać. W końcu grzyba mają świetny smak a przykładowo aromatyczne grzyby w sosie będą zawsze mogły ulepszyć nawet zwykły obiad, czyli np. kotleta z ziemniakami. 

Zachęcam do zbierania grzybów, do ich suszenia i do wykorzystywania w różnych przepisach. Grzyby do potraw można zrobić samemu i wychodzi znacznie taniej niż kupowanie suszonych grzybów

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak suszyć grzyby i jak je potem wykorzystać przypisano następujące tagi:

grzyby grzybobranie dodatek do dań grzyby suszone grzyby do potraw jak suszyć grzyby danie z suszonych grzybów aromatyczne grzyby w sosie

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak suszyć grzyby i jak je potem wykorzystać skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...