Jak tworzyć tematyczne babeczki - dyniowe pająki

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Słodycze
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 20.12.2018 / 14:00
  • Odsłony: 852
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

Qwasior

Do poradnika jak tworzyć tematyczne babeczki - dyniowe pająki przypisano następujące tagi:

Klasyczne wypieki z pewnością są smaczne, jednak czasami brakuje im trochę wyrazu, indywidualnego śladu związanego z okazją. Dlatego też babeczki dyniowe, które wykonane są w formie pająka czy nietoperza świetnie sprawdzą się na halloweenowym stole z przekąskami lub karnawałowej imprezie. Domowe wypieki zawsze smakują lepiej, jeżeli nie tylko posiadają aromat, ale też wyglądają apetycznie, a kto nie chciałby zjeść tłustego, lukrowanego pająka na halloween?
To także świetna okazja do wykazania się kreatywnością i pokazania znajomym, że potrafimy stworzyć niezapomnianą atmosferę. Ciekawy przepis na babeczki z pewnością przypadnie im do gustu, a jednocześnie będzie nadawał się na różne okazje, nie tylko jako jedzenie na imprezę, ale też w ramach słodkiej przekąski, jeżeli nie jesteśmy na ścisłej diecie.
Poza tym dobrze upieczone i podane słodycze smakują o wiele lepiej, niezależnie od okazji ani nawyków żywieniowych. Kiedy widzimy zwykłe babeczki dyniowe to wyglądają ciekawie, ale kiedy spoglądamy na uśmiechającą się, lukrowaną dynię, to znacznie chętniej będziemy się nią zajadać. Z pewnością nie jedną, dlatego warto znać dobry, sprawdzony przepis na babeczki.
Jeżeli wydaje nam się, że nie mamy zbyt wiele talentu i taki projekt nie skończy się dobrze, możemy postawić na prostotę i po prostu rysować proste linie i łączyć je w zabawne wzory. Takie jedzenie na imprezę także będzie robiło furorę, a my poczujemy satysfakcję, kiedy z talerza będą znikały kolejne lukrowane i „straszne” wypieki z domowej kuchni pełnej grozy i strachu - idealnego miejsca na eksperymenty i próbowanie nowych przepisów.

  • SKŁADNIKI

  • 200 g obranej i startej dyni
  • 360 g mąki
  • 200 g cukru trzcinowego
  • 180 g rozpuszczonego masła
  • 4 jaja
  • 3 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Do dekoracji:
  • 1 tabliczka roztopionej gorzkiej czekolady
  • Czekoladowa posypka
  • Cukrowe oczy
  • Kilka ciemnych i cienkich żelek np. lukrecjowych

Kategoria: Ciasta i desery > Słodycze

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak tworzyć tematyczne babeczki - dyniowe pająki skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków