Jak ugotować jajko w koszulce

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Ser i nabiał
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 12.11.2014 / 11:25
  • Odsłony: 34 428
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

chochela

Do poradnika jak ugotować jajko w koszulce przypisano następujące tagi:

Jajko w koszulce to nic innego jak jajka bez skorupki gotowane w wodzie. Zasada jest prosta. Białko musi się ściąć a żółtko w środku tylko lekko podgrzać i ma być płynne. W zależności od przepisu i tego jaki smak chcemy osiągnąć, do wody w której w ten sposób gotujemy jajka bez skorupki można dodać ocet, masło albo przyprawy. Przy wykorzystaniu octu winnego, czyli tak jak ma to miejsce w tym poradniku zalecane są proporcje około 2 łyżek 10-procentowego octu na litr wody.

Jajka w koszulkach gotuje się w gorącej wodzie ale nie we wrzątku. Jeżeli woda nam się zagotuje to delikatne białko zostanie postrzępione i nasze danie nie będzie ani dobrze wyglądać ani dobrze smakować. Gotowanie jajek w ten sposób to pomysł na wykwintne śniadanie i jeżeli masz ochotę na jajka to możesz wykonać taki pomysł na śniadanie. Do tego będą pasować kanapki albo po prostu bułka z masłem. Jajka w koszulkach też świetnie komponują się z francuskimi tostami. Zobacz jak zrobić i jak powinno wyglądać gotowe jajko w koszulce.

  • SKŁADNIKI

  • Ocet winny
  • Jajka

Kategoria: Ser i nabiał

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak ugotować jajko w koszulce skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków