Jak upiec boczek

Poradnik dodany przez: alf500
55011 0

Pieczenie boczku nie jest trudną sprawą o ile mamy na ten temat stosowną wiedzę. W tym odcinku Przemysław Suliński, szef kuchni La Fiesta, pokaże jak zrobić boczek pieczony. Ten pyszny przysmak zniewoli każde podniebienie. Zobacz jak powinno wyglądać pieczenie boczku w piekarniku, czy robić go w rękawie, czy też w folii aluminiowej. Dowiedz się jaka temperatura jest najbardziej odpowiednia do pieczenia boczku oraz ile czasu powinno trwać pieczenie. Najważniejszą rzecz, to odpowiednie przygotowanie marynaty do mięsa. W tym celu wykorzystane zostaną takie przyprawy jak: papryka, majeranek, tymianek, sól, pieprz, liście laurowe, czy rozmaryn. Oczywiście do jej zrobienia możecie wykorzystać inne zioła i przyprawy, które lubicie. Po zamarynowaniu mięsa należy je odstawić do lodówki, aby cały smak wniknął w głąb mięsa. Po 24 godzinach wystarczy włożyć boczek do piekarnika i upiec. Potem można rozkoszować się pysznym boczkiem na talerzu. Jego smak i aromat rozniesie się po całym domu i zachęci wszystkich do skosztowania tego specjału.

Składniki:

  • 2 łyżki musztardy
  • 1
  • 5 kg boczku
  • czosnek
  • szczypta rozmarynu
  • sól
  • 3 liście laurowe
  • pieprz
  • tymianek
  • majeranek
  • papryka słodka
  • olej

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak upiec boczek skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...