Domowe wędliny, to niesamowita alternatywa dla tych „sklepowych“ nafaszerowanych chemią. Dziś przedstawię łatwy do wykonania, solony i mocno przyprawiony przepis na boczek. bardzo często pytacie mnie jak przygotować i jak zasznurować boczek do pieczenia (tzw. „boczek rolowany”). Postanowiłam pokazać sznurowanie na filmie, żeby było łatwiej zobaczyć cały proces :)
Jedzenie wieprzowiny jest bardzo ważne podczas diety i wbrew pozorom pomaga schudnąć. Dodatkowo rolada z boczku powinna być treściwa i dostarczać potrzebną energię.
Skutków ubocznych jedzenia zbyt mało jest wiele. Wśród nich znajdują się: otyłość, większa podatność na stres, częstsze bóle głowy, złe samopoczucie, rozdrażnienie, podatność na choroby układu pokarmowego (nadmiar wydzielania soków trawiennych, które mogą doprowadzić do pojawienia się wrzodów), ospałość, mniejsza koncentracja. Omijając boczek zawijany pozbywamy się z diety ważnego składnika. Dziś pokażę Wam, jak poprawnie przeprowadzić pieczenie boczku w piekarniku. Mmmm! Palce lizać! Mam nadzieję, że posmakuje Wam to pyszne danie, którego przepis znajduje się w moim filmiku wideoporadnikowym, który znajdziecie powyżej. Smakuje każdemu miłośnikowi dobrego mięska i z pewnością nada się na każdą okazję!!! Jego wykonanie wcale nie jest takie trudne jak mogłoby się z początku części z Was wydawać i jesteśmy pewni, że bez większych problemów poradzicie sobie z nim sami! Szczególnie polecam zimą oraz jako zakąskę do wódki.
Jeżeli spodobał Wam się film zapraszam do udostępniania dalej.
Powodzenia i widzimy się już wkrótce! Do zobaczenia i wielkie dzięki za oglądanie!!!