Jak upiec boczek w piekarniku

Poradnik dodany przez: okleaya
24526 0

Uwielbiam domowe wędliny, a pieczony boczek przyprawiony aromatyczną marynatą to prawdziwe niebo w gębie. Nie potrzeba dużo czasu by go przygotować, a potem cieszyć się jego wspaniałym smakiem. Jest to prawdziwa uczta dla podniebienia wszystkich tych, którzy lubią dobre mięso. Nie martwcie się tez o to, że boczek jest tłusty, gdyż dzięki pieczeniu ten tłuszcz częściowo się wytapia i pozostaje to co najlepsze, czyli boczek bez kości z tłuszczykiem który nadaje mu smaku ale który nie jest główną rzeczą jaką czujemy. Takie domowe wyroby mięsne zasługują na miejsce w Twojej kuchni i uwierz mi, że każdy kto spróbuje tak przygotowanego i tak smażonego boczku będzie bardzo ukontentowany.

Pieczenie boczku oczywiście nie może obejść się bez odpowiedniej marynaty, dlatego za pierwszym razem jak będziecie robić taki boczek to wykorzystajcie dokładniej tą marynatę która jest podana w tym poradniku. Potem możecie ewentualnie zmieniać jej skład ale chyba nie będzie sensu, gdyż jeśli wam zasmakuje taka domowa wądlina z boczku bez kości to nie bedziecie chcieli niczego zmieniać

Składniki:

  • 1 kg boczku bez kości
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki soli
  • 1 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżka octu balsamicznego

Film znajduje się w:

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak upiec boczek w piekarniku skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...