Pieczenie boczku w piekarniku to pomysł na przygotowanie bardzo dobrego mięsa. Smak boczku w tej wersji to coś dla osób, które lubią dobrze zjeść i dla których mięso to najlepszy z produktów żywnościowych :) Ale zanim weźmiecie się za ten sposób na boczek pieczony to musicie w sklepie wybrać odpowiedni kawałek boczku. Nie może być za tłusty. To po pierwsze. Po drugie jeżeli wybieracie kawałek ze skórą to trzeba ją ponacinać. Nie ma sensu omijać tego kroku. Ale można też zrobić boczek pieczony bez skóry.
Mięso będziemy przygotowywać w rękawie wraz z przyprawami. Boczek wyjdzie soczysty i nie będzie przypalony jak to ma miejsce przy pieczeniu boczku bezpośrednio np. w naczyniu żaroodpornym. Boczek z piekarnika jest pomysłem do wykorzystania do pieczywa. Można go zjeść na ciepło jak i na zimno. Będzie świetnie smakował. Dodatkowo jeżeli ktoś lubi, można taki kawałek boczku ponadziewać ząbkami czosnku.
Zobaczcie jak upiec boczek aby wydobyć z tego mięsa to co najlepsze. Oglądajcie i smacznego.