Jak upiec chleb pszenny z kminkiem

Poradnik dodany przez: Topor1789
50415 5

Prosty do upieczenia - nie może się nie udać :) Pyszny, pszenny chleb na każdy dzień. Ma delikatny smak wzbogacony o kminkową nutę. Przygotowanie ciasta jest bardzo proste - uda się nawet osobom, które jeszcze nigdy wcześniej nie piekły chleba.

Składniki:

  • 1 kg pszennej mąki (typ 550 lub 650)
  • 5 dag drożdży
  • 1/2 szklanki ciepłego mleka
  • 2 szklanki ciepłej wody (ilość może ulec zmianie w trakcie wyrabiania)
  • 1 łyżka cukru
  • 2 płaskie łyżki soli
  • 4 łyżki całych ziaren kminku
  • 1 łyżka oleju
  • 1 żółtko
  • 1/2 szklanki mąki do podsypywania
  • Wersja do druku:
  • http://goo.gl/EInxg

Do poradnika Jak upiec chleb pszenny z kminkiem przypisano następujące tagi:

pieczywo kminkiem kminek pieczenie chleba prosty przepis na chleb domowe pieczywo chleb pszenny

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak upiec chleb pszenny z kminkiem skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...