Jak upiec chleb pszenny z kminkiem

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Pieczywo
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 17.01.2013 / 10:10
  • Odsłony: 48 230
  • Ocena: 5.00
  • Głosy: 3
  •  

Poradnik dodany przez:

Topor1789

Do poradnika jak upiec chleb pszenny z kminkiem przypisano następujące tagi:

Prosty do upieczenia - nie może się nie udać :) Pyszny, pszenny chleb na każdy dzień. Ma delikatny smak wzbogacony o kminkową nutę. Przygotowanie ciasta jest bardzo proste - uda się nawet osobom, które jeszcze nigdy wcześniej nie piekły chleba.

  • SKŁADNIKI

  • 1 kg pszennej mąki (typ 550 lub 650)
  • 5 dag drożdży
  • 1/2 szklanki ciepłego mleka
  • 2 szklanki ciepłej wody (ilość może ulec zmianie w trakcie wyrabiania)
  • 1 łyżka cukru
  • 2 płaskie łyżki soli
  • 4 łyżki całych ziaren kminku
  • 1 łyżka oleju
  • 1 żółtko
  • 1/2 szklanki mąki do podsypywania
  • Wersja do druku:
  • http://goo.gl/EInxg

Kategoria: Pieczywo

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak upiec chleb pszenny z kminkiem skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków