Jak upiec chleb z oliwkami i tymiankiem

Poradnik dodany przez: AKrociak 04 May, 2018 - Pieczywo
7132 0

Chleb to element porannego rytuału, a także podstawowy składnik niemal każdego posiłku – zwłaszcza śniadania, często również kolacji. Służy on w wielu przepisach na obiad oraz niektórych plackach. Dlatego też warto znać przepis na chleb, który można przyrządzić w domowych warunkach. Jest on zdrowy, smaczny i dłużej zachowuje świeżość.

Powyższy filmik przedstawia, jak upiec chleb na zakwasie, który przygotowujemy samodzielnie. Wszystkie kroki są dokładnie pokazane i opisane, dlatego nie powinien on sprawiać problemu nawet początkującym osobom. Jeżeli zamierzamy rozpocząć pieczenie chleba we własnym domu, nie ma lepszego sposobu niż podążanie za instrukcjami przestawionymi w tym poradniku.

Tak przyrządzone pieczywo będzie z pewnością prawdziwą atrakcją w domowym jadłospisie. Mieszkańcy będą zadowoleni, mogąc skosztować domowy chleb i rozkoszując się jego wyjątkowym smakiem.

Warto też wiedzieć, że chleb na zakwasie jest dużo zdrowszy i bardziej naturalny niż ten przyrządzany na potrzeby masowej produkcji w supermarketach. Choć z suszonych drożdży smakuje równie dobrze, to jednak tradycyjny wypiek to coś zupełnie innego. W dodatku chleb przepis nie jest tak trudny do wykonania, jakby wydawało się na pierwszy rzut oka.

Domowy chleb to również okazja do spędzenia czasu z dziećmi i rodziną. Można go przyrządzać wspólnie. Dlatego też pieczenie chleba szybko może się stać chętnie wykonywanym zadaniem i przepisem na zdrowszą dietę. Uchroni nas to przed wieloma chorobami układu trawiennego i dolegliwości żołądkowymi, a także poprawi nasze samopoczucie.

Sprawdźcie ten przepis i go wykonajcie

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak upiec chleb z oliwkami i tymiankiem przypisano następujące tagi:

pieczywo chleb na zakwasie pieczenie chleba domowy chleb przepis na chleb chleb przepis

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak upiec chleb z oliwkami i tymiankiem skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...