Jak upiec chlebek bananowy

Poradnik dodany przez: BestRecipes
11324 0

Wilgotne i pyszne ciasto z bananowym smakiem. Nie, to nie przepis na deser :) Dziś chlebek na bazie bananów. Chlebek bananowy po spróbowaniu na pewno Ci zasmakuje. Jest lepszy niż nawet bardzo lubiany chleb ze śliwką. wykorzystaj banany do zrobienia czegoś nowego. Pieczenie chleba w domu to prawdziwa frajda a bonusem są zapachy, które czuć w kuchni. Chleb domowy na bazie bananów (pamiętaj, że muszą być już mocno dojrzałe) może być przepisem, który na dobre zagości na liście przepisów Twojej domowej piekarni. Domowe wypieki nie są takie trudne jak może się wydawać i ten przykład to pokazuje. Nie jest to co prawda najprostszy przepis na chleb domowej roboty, ale wystarczy postępować zgodnie ze wskazówkami i krokami zawartymi w tym poradniku aby przepis na chleb się udał. Przygotowanie ciasta to jakieś 15-20 minut, plus dochodzi do tego pieczenie, które zajmuje około 1 godziny i 10 minut. Piekarnik pamiętajcie, ze ma być rozgrzany do 180 stopni Celsjusza. Do tego chleba musimy mieć jakąś formę więc keksówka w sumie będzie najlepsza. Tylko posmarujcie ją tłuszczem. Gotowy upieczony chleb musicie zostawić do wyschnięta. Jest on dobry na ciepło ale nie kiedy jest gorący. Poza tym podobno niezdrowe jest jedzenie świeżo upieczonego chleba ale ... kto by się tym przejmował kiedy smak taki wspaniały.

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • 115 g masła
  • 115 g miękkiego brązowego cukru
  • 2 jajka roztrzepane
  • 500 g bardzo dojrzałych bananów rozgniecionych

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak upiec chlebek bananowy skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...