Jak upiec ciastka magdalenki

Poradnik dodany przez: BestRecipes
11425 0

Magdalenki to francuskie ciasteczka maślane, które są z dodatkiem miodu. Są one bardzo łatwe i bardzo szybkie w pieczeniu. To przepis na ciastka które będą znakomitym dodatkiem do herbaty i kawy. Kiedy zrobisz ich więcej i położysz na stole w kuchni to tylko patrzeć jak zaczynają się kuchenne wycieczki domowników i jak rotacja wokół takich kruchych ciastek nabiera tempa.

Magdalenki są bardzo popularne i wielu producentów słodyczy ma je w swojej ofercie. Sklepowe też są naprawdę dobre ale te ciastka domowe upieczone w domowym piekarniku maja jedną zasadniczą i dodatkową zaletę - możemy je zjeść kiedy jeszcze są lekko ciepłe. A to naprawdę coś wyjątkowego w smaku

Każdy kto lubi kruche ciasteczka polubi też magdalenki - to pewniak. Dlatego zobacz ten przepis, zbierz składniki, które są bardzo proste i zacznij robić te francuskie ciasteczka. Okazuje się, że dobre ciastka nie musza być z nadzieniem ani nie muszą być polane czekoladą. Takie "gołe" ciastka też są wspaniałe i mają swoich fanów

Składniki:

  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka miodu
  • 100 g cukru
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 120 g mąki pszennej
  • 110 g masła stopionego
  • szczypta soli

Film znajduje się w:

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak upiec ciastka magdalenki skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...