Magdalenki to francuskie ciasteczka maślane, które są z dodatkiem miodu. Są one bardzo łatwe i bardzo szybkie w pieczeniu. To przepis na ciastka które będą znakomitym dodatkiem do herbaty i kawy. Kiedy zrobisz ich więcej i położysz na stole w kuchni to tylko patrzeć jak zaczynają się kuchenne wycieczki domowników i jak rotacja wokół takich kruchych ciastek nabiera tempa.
Magdalenki są bardzo popularne i wielu producentów słodyczy ma je w swojej ofercie. Sklepowe też są naprawdę dobre ale te ciastka domowe upieczone w domowym piekarniku maja jedną zasadniczą i dodatkową zaletę - możemy je zjeść kiedy jeszcze są lekko ciepłe. A to naprawdę coś wyjątkowego w smaku
Każdy kto lubi kruche ciasteczka polubi też magdalenki - to pewniak. Dlatego zobacz ten przepis, zbierz składniki, które są bardzo proste i zacznij robić te francuskie ciasteczka. Okazuje się, że dobre ciastka nie musza być z nadzieniem ani nie muszą być polane czekoladą. Takie "gołe" ciastka też są wspaniałe i mają swoich fanów