Jak upiec dorsza z pomidorami i mozzarellą

Poradnik dodany przez: alf500 31 Oct, 2013 - Ryby
11402 5

Pieczenie ryby w lekko włoskim stylu. Kiedy będziesz kiedyś zastanawiał się jaką rybę wybrać to na pewno przy okazji zastanowisz się jak przygotować daną rybkę. Wtedy przypomnij sobie ten przepis na dorsza. Zobaczysz jak przygotować dorsza w łatwy i przede wszystkim smaczny sposób. Jak smażyć filet z ryby aby się nie przypalił i aby też nie był zbyt "rozlazły". Pieczenie ryby i pieczenie dorsza z suszonymi pomidorami i mozzarellą nie sprawi Ci problemu a piątkowy obiad będzie mógł być czymś o niebo lepszym niż klasyczne kostki mintaja. W końcu filet z ryby zawsze będzie smaczniejszy od przetworzonej już wstępnie kostki rybnej. 

No ale przede wszystkim to nie ma co się bać przygotowania ryb. Pieczenie dorsza jest łatwe i nie zepsujesz tego dania. Po prostu trzymaj się przepisu a Ty i każdy kto spróbuje tak przygotowanej ryby będzie zachwycony. Tylko pamiętaj aby rybkę kupić z polecanego i sprawdzonego źródła. W końcu nieświeża ryba choćby nie wiem jak przygotowana nie będzie dobrze smakować.

Składniki:

  • świeży filet z dorsza
  • oliwa
  • pieprz
  • sól różowa
  • biała mozzarella
  • pomidory suszone w oleju lub oliwie

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak upiec dorsza z pomidorami i mozzarellą przypisano następujące tagi:

ryby smażenie ryby pieczenie ryby pieczenie dorsza przepis na dorsza dorsz przepisy jak przygotować dorsza jak smażyć rybę jak smażyć filety z ryby

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak upiec dorsza z pomidorami i mozzarellą skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...