Jak upiec łososia

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Ryby
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 20.06.2013 / 15:12
  • Odsłony: 21 993
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

BestRecipes

To chyba musi być jeden z najprostszych przepisów na pieczonego łososia. Pieczenie łososia z dodatkami takimi jak czosnek, koperek, kolendra i miód jest naprawdę proste i przede wszystkim szybkie. Te proste dodatki to najlepszy przepis na łososia z piekarnika. W Polsce ta ryba, mimo swojej wysokiej ceny, jest coraz bardziej popularna. Społeczeństwo się bogaci i ludzie szukają czegoś nowego, czegoś na co kiedyś ich nie było stać. Dlatego przepisy na łososia coraz częściej pojawiają się w internecie i w książkach kucharskich. Smażenie łososia w piekarniku to dwie fantastyczne zalety. Pieczony łosoś to po pierwsze pyszne danie a po drugie bardzo łatwe w przygotowaniu. Jeśli nie lubisz koperku, można zastąpić go innymi ziołami lub można też wymieszać koperek z pietruszką i np. cebulką dymką. W tym przepisie pokazany jest sposób pieczenia filetów z łososia ale tym samym sposobem możemy zrobić dzwonki i całą, wypatroszoną tuszkę. A i jeszcze jedno. Do tego przepisu nie nadaje się miód gryczany. Najlepiej zaopatrzyć się w jakiś inny, bardziej słodki - np. mod lipowy lub spadziowy

  • SKŁADNIKI

  • 30 g świeżego koperku, posiekanego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka miodu
  • 1 cytryna, wyciśnięta
  • 2-3 ząbki czosnku, rozgniecione
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 kg filetu z łososia

Kategoria: Ryby i owoce morza > Ryby

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak upiec łososia skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków