Jak usmażyć chrupiącego i rozpływającego się Camemberta

Poradnik dodany przez: MarlenaDixi 04 Jan, 2013 - Ser i nabiał
26014 4.5

Ser Camembert, chrupiący z zewnątrz a w środku rozpływający się w ustach plus sałatka i ryż daje nam pełne danie obiadowe. Smażenie sera nie jest trudne a warto raz na jakiś czas zafundować sobie taki "czeski" zestaw.

Składniki:

  • 2 serki Camembert
  • (w zależności od ilości porcji więcej serków)
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • mąka
  • 2 łyżki oleju
  • Sałatka:
  • opakowanie Mix Sałat z Roszponką z Biedronki
  • Sos do sałaty:
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka musztardy najlepiej Dijon
  • Ryż - 2 torebki (w zależności od porcji więcej torebek ryżu)
  • Sól do osolenia wody do gotowania ryżu

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak usmażyć chrupiącego i rozpływającego się Camemberta przypisano następujące tagi:

ser smażenie smażony serek camembert ser i nabiał po czesku czeski syr jak usmażyć ser

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak usmażyć chrupiącego i rozpływającego się Camemberta skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...