Jak usmażyć hamburgera amerykańskiego a'la Big Mac

Poradnik dodany przez: alf500 29 Dec, 2013 - Wieprzowina
11723 0

Big Mac po polsku czyli smażenie hamburgerów w domu. Zobacz jak zrobić hamburgera po amerykańsku i jak przygotować dosyć niestandardowy obiad. Podwójny hamburger to danie którym naje się nawet największy głodomor. No i ten przepis pokazuje, że tzw. "fast food" wykonany w domu może być zdrowym posiłkiem w którym nie zawierają się żadne ukryte konserwanty czy polepszacze smaku. Jedyne co do przyprawy które sam dodasz. 

Pomysł na obiad nie zawsze musi oznaczać dania z ziemniakami, mięsem czy ryżem. Taki Big Mac po polsku jest duży więc spokojnie może być daniem obiadowym. Zrób sobie hamburgera po amerykańsku ale z polskim akcentem. Niech jeden z Twoich obiadów zamieni się w fast food ale ze zdrową nutką. Oczywiście nie jest to dietetyczne danie czy coś takiego ale też nie jest to bomba kaloryczna jak to ma miejsce w przypadku kanapek ze znanych sieci z fast foodami.

Zapraszam do tego przepisu i do hamburgerów smażonych w domu. Zobaczcie jak je przygotować i ułóżcie własną kompozycję

Składniki:

  • masa z mięsa wieprzowego (jak na kotlety mielone)
  • oliwa
  • duża bułka do hamburgerów
  • cebula
  • pomidor
  • ogórek świeży
  • kapusta pekińska
  • ketchup
  • musztarda
  • majonez
  • sól i pieprz

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak usmażyć hamburgera amerykańskiego a'la Big Mac przypisano następujące tagi:

wieprzowina pomysł na obiad smażenie hamburgerów smażenie hamburgera big mac hamburger po amerykańsku big mac po polsku podwójny hamburger hamburgery przepis

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak usmażyć hamburgera amerykańskiego a'la Big Mac skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...