Jak usmażyć jadalne kasztany

Poradnik dodany przez: meatball12
22332 0

Na początku pamiętajmy o jednym - najpierw kasztany musimy naciąć bo inaczej wybuchną w piekarniku. Po drugie, do tego przepisu używamy jadalnych kasztanów, które kupujemy w sklepie a nie kasztanów z polskich drzew. Nie mylcie tego :)

Kasztany z patelni to coś ciekawego do przekąszenia. Zakładam, że mało kto z was miał okazje próbować takich kasztanów jadalnych i z tego powodu tym bardziej warto zasmakować w tych orzechach. Przepis jest prosty ale zajmuje nam dobrą chwilę a to dlatego, że jadalne kasztany najpierw trzeba ugotować a dopiero potem usmażyć na patelni. Są to smakołyki, których nie znajdziecie prawie nigdzie na mieście. Po prostu nasze restauracje nie podają tego typu rzeczy. A szkoda, bo wtedy jadalne kasztany mogły by być bardziej popularne. Kasztany z patelni polecam sobie przygotować ponieważ oprócz kasztanów tak naprawdę nic więcej nie potrzebujecie. Koszt jadalnych kasztanów to około 20 zł za kilogram. Nie jest to dużo, bo wystarczy nam tylko kilka kasztanów jako pomysł na przekąskę.

Składniki:

  • Jadalne kasztany

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak usmażyć jadalne kasztany przypisano następujące tagi:

dania specjalne orzechy przepisy kasztany jadalne jadalne kasztany smażenie kasztanów kasztany z patelni

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak usmażyć jadalne kasztany skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...