Jak usmażyć rybę - smażona flądra jak nad morzem

Poradnik dodany przez: Topor1789
74720 0

Flądry to naprawdę dobre ryby, jednak mają trochę ości i może to odstrasza potencjalnych amatorów rybek. Świeże flądry pachną morzem, mają błyszczącą skórę i są miłe w dotyku, a skrzela mają jasnoczerwone. Kiedy już takie znajdziemy to trzeba je usmażyć tak, aby były chrupiące i aromatyczne ... jak nad morzem. Do autora zapraszam w "Będziesz potrzebować"

Składniki:

  • 4 świeże flądry po około 30 dag każda
  • Cytryna
  • 3 łyżki pszennej mąki
  • Sól
  • Świeżo zmielony czarny pieprz
  • 1/2 szklanki tłuszczu do smażenia
  • Wersja do druku:
  • http://www.mniammniam.com/Smazona_fladra_prawie_jak_nad_morzem-11070p.html

Do poradnika Jak usmażyć rybę - smażona flądra jak nad morzem przypisano następujące tagi:

ryby smażenie usmażyć ryb panierka flądra ryby i owoce morza flądry jak nad morzem smażona flądra

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak usmażyć rybę - smażona flądra jak nad morzem skomentowało 1 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...